Jarmark żywności regionalnej

Posted on Wrz 16 2020 - 11:40am by admin

Wrześniowy Jarmark Produktów Regionalnych będzie trwał od 16 września (środa) do 19 września (sobota) w Centrum Handlowym Blue City.

fot. Freeimages.com

Na stoiskach jarmarku, na poziomie – 1, będzie można kupić polskie produkty wytwarzane przez sprawdzone, rodzinne gospodarstwa i niewielkie zakłady. W ofercie wystawców znajdziemy swojskie specjały produkowane na podstawie starych polskich receptur i regionalnych przepisów. Podczas kiermaszu na stoiskach znajdziemy produkowane tradycyjną metodą wędliny z Podlasia i Roztocza, wędzone ryby z Jeziora Żywieckiego, pieczywo na zakwasie, miody z mazurskich i białowieskich gospodarstw pasiecznych, kruszewskie ogórki, smalec z Sierpca, korycińską śmietanę, jaja i masło. Wśród wystawców będzie słynąca z biłgorajskiego piroga Zagroda Roztocze, produkująca wędliny Bartlowizna czy znana ze znakomitej gęsiny Gospoda Swołowo. Dla tych, którzy tęsknią za prawdziwym domowym jedzeniem, jarmark będzie okazją do kupienia zup, bigosu, pierogów i naleśników.

(Warszawski Serwis Prasowy)

Leave A Response